ثبت شرکت آژانس هواپیمایی
ثبت شرکت آژانس هواپیمایی
این روزها سفر کردن به وسیله ناوگان خط های هوایی از سهل ترین نوع جا به جایی محسوب می شود. افرادی که قصد دارند سریعتر به مقصد برسند به طور حتم با هواپیما سفر می کنند. اکثر اوقات سفر با هواپیما به دیگر ناوگان های حمل و نقل ترجیح داده می شود. زیرا راحتی سفر از مزیت های بزرگ ناوگان هوایی می باشد. سفر کردن امروزه با انواع وسایل نقلیه انجام می شود. از اتومبیل شخصی گرفته تا کشتی های کروز و هواپیما و … . گاهی اوقات به خصوص در سفرهای خارجی تورهایی برگزار می شود.
تورهای خارجی مزایایی دارند که باعث می شود مردم به شرکت در آن ها راغب شوند. داشتن تور لیدر فارسی زبان از جمله این مزایا می باشد. تشکیل تور گردشگری توسط آژانس های هواپیمایی صورت می گیرد و برای ثبت شرکت هواپیمایی ابتدا باید اقدام به اخذ مجوز از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری دریافت نمایید.
ثبت شرکت آژانس هواپیمایی
آژانس های هواپیمایی با هدف تشکیل تور، رزرو بلیط هواپیما، رزرو هتل و مشاوره و … بنا می شوند و مسافران می توانند برای سهولت در سفر از این آژانس ها اقدام کنند.
برخی از کارها بدون داشتن شخصیت حقوقی غیر ممکن است. ثبت شرکت آژانس هواپیمایی نیز در همین دسته قرار می گیرد. در واقع ابتدا باید شرکت را به صورت قانونی ثبت کنید و پس از آن فعالیت را آغاز کنید.
در همین راستا آیین نامه ها نظارت بر تأسیس و فعالیت شرکت ها با موضوع گردشگری را در دو نوع شرکت گردشگری و خدمات مسافرتی با تفاوت های اندک می شناسند.
- دسته اول تنها به تهیه بلیط و رزرو هتل می پردازد اما دسته دوم ضمن رزرو هتل و بلیط هواپیما به تورهای گردشگری داخلی و خارجی نیز می پردازد.
بر اساس ماده ۱ آئین نامه ناظر بر فعالیت و ثبت دفترهای زیارتی، سیاحتی- جهانگردی، خدماتی و مسافرتی، دفترهای خدماتی شامل موارد زیر است:
- دفترهای زیارتی: این دفترها در زمینه انجام امور مربوط به سفرهای زیارتی به داخل و خارج کشور، ثبت نام و هر گونه خدمات مربوط به سفرهای زیارتی با رعایت قوانین و مقررات مربوطه فعالیت می کنند.
- دفترهای مسافرتی: این دفترها در زمینه فروش بلیط برای مسافران، تعیین مکان مورد نظر و هرگونه فعالیت دیگر با رعایت مقررات مربوطه راه و ترابر فعالیت می کنند.
- دفترهای سیاحتی- جهانگردی: این دفترها در زمینه کلیه امور مربوط به مسافرت گروهی به داخل و خارج از کشور،اخذ پاسپورت و تمامی امور مربوط به ابران گردی و جهانگردی با توجه به رعایت قوانین مربوط به ایرانگردی جهانگردی فعالیت دارند.
ثبت شرکت معتبر با حد اقل هزینه ارائه میشود
چه مجوزهایی ثبت شرکت آژانس هواپیمایی باید بگیریم؟
علاوه بر مشخص کردن نوع آژانس باید قوانین زیر را نیز در نظر بگیرید.
ماده ۲٫ هریک از اشخاص حقیقی یا حقوقی اگر بخواهند به انجام خدمات مسافرتی بپردازند، باید حتماً مجوز مربوط به وزارت راه و شهرسازی را اخذ نموده و هریک از اشخاص حقیقی یا حقوقی اگر بخواهند به انجام خدمات سیاحتی- جهانگردی و یا زیارتی بپردازند باد مجوز لازم از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را داشته باشند.
ماده ۳٫ کلیه افراد حقیقی یا حقوقی که اقدام به انجام امور زیارتی، مسافرتی و سیاحتی- جهانگردی می پردازند باید مجوزهای مرتبط را از مراجع مربوط اخذ کنند. اگر این اقدامات صورت نگیرد، نیروی انتظامی دخالت کرده و مانع فعالیت این افراد می گردد.
نکته ای که باید بدان اشاره کرد درباره جانبازان بیش از ۲۵ درصد است. این دسته از افراد و همچنین آزادگان و ایثارگران و کسانی که حداقل دو سال سابقه شرکت در جبهه را داشته اند شامل قانون زیر می شوند.
این دسته از افراد و افرادی که در رشتههای ایرانگردی، جهانگردی و … فارغ التحصیل شده اند از نظر اخذ نوبت مجوز تأسیس دفتر در اولویت می باشند.
ضوابط کلی ثبت شرکت آژانس هواپیمایی چیست؟
- معرفی نمودن مدیر فنی که بر کلیه امور فنی واقف باشد. شخص باید مقید به دین اسلام باشد و تابعیت جمهوری اسلامی را داشته باشد.
- عدم اعتیاد و سوء پیشینه، داشتن کارشناسی رشته فناوری اطلاعات، داشتن سه سال سابقه کار و … الزامی است.
- ارائه نمودن نام و نشان دفتر به صورت کامل که به عنوان شرکت به صورت رسمی ثبت شود. دفتر باید حداقل ۴۰ تا ۷۰ متر باشد. دارای کاربری تجاری و یا اداری نیز باشد.
- ارائه نمودن محلی مناسب برای دفتر مورد نظر که دارای استانداردهای خاصی باشد.
- ارائه تضمین به عنوان ضمانت از شرکت مسافرتی و گردشگری الزامی است. این ضمانت باید حداقل به مبلغ ۵۰ میلیون تومان باشد که با توجه به شاخص تورم ممکن است بیشتر نیز باشد.
- در صورتی که عدم ایفای تعهدات به تشخیص مرجعی قانونی شخص موظف می شود تا به میزان گفته شده این تضمین را افزایش دهد و تکمیل نماید.
- آژانس هواپیمایی باید دارای اسم مناسب باشد. این نام نباید نامتعارف باشد و متناسب با نوع فعالیت باشد. از نام های غیرفارسی نمی توان استفاده کرد.
قالب ثبت شرکت آژانس هواپیمایی و مسافرتی
اشخاص بیگانه تنها می توانند توسط اشخاص حقوقی مجوز ثبت شرکت آژانس هواپیمایی را اخذ می کنند.
شرکت آژانس هواپیمایی همانند سایر شرکت ها می تواند به صورت ثبت شرکت مسئولیت محدود باشد که با حداقل ۲ نفر قابل ثبت است یا می تواند به صورت ثبت شرکت سهامی خاص باشد که نیاز به حداقل ۳ نفر هیئت مدیره و ۲ نفر بازرس دارد.
شرایط کلی ثبت آژانس مسافرتی چیست؟
اشخاص حقوقی باید شرایط زیر را داشته باشند تا بتوانند اقدام به ثبت شرکت کنند.
- شخص حقیقی باید تابعیت جمهوری اسلامی را داشته باشد.
- شخص باید عدم سوء پیشینه کیفری خود را ارائه دهد.
- از جمله موارد مهم عدم اعتیاد شخص است.
- حداقل مدرک مورد نیاز کارشناسی است.
- برای متقاضیان مرد ارائه کارت پایان خدمت الزامی است.
- حداقل سن شخص باید ۲۵ سال باشد.
- شخص باید به اسلام و یا ادیان رسمی که در قانون اساسی آمده است گرویده باشد.
- شخص متقاضی نباید دارای شغل دیگری باشد.
برای تائید سابقه فعالیت باید یکی از مدارک زیر ارائه شود.
- یک نسخه کپی از قرارداد انجام کار و پرداخت حقوق کارکنان.
- بیمه فعالیت مرتبط باید پرداخت شود.
مدیر فنی که معرفی می شود ضمن داشتن شرایطی که در بالا گفته شده بود باید شرایط زیر را داشته باشد.
- گواهینامه معتبری از آموزشگاه های حرفه ای خدمات مسافرتی- گردشگری باید ارائه شود.
- با یکی از زبان ها خارجه حتماً باید آشنا باشند.
- مدیر فنی تنها باید در یک دفتر مشغول به کار باشد.
- مدیران عامل با داشتن شرایط فوق می توانند به عنوان مدیر فنی نیز معرفی شوند
- تاسیس و ثبت شرکت هواپیمایی، منوط به اخذ پروانه و مجوزات مرتبط است. این شرکت را می توان در قالب شرکت سهامی خاص یا شرکت با مسئولیت محدود به ثبت رساند ، اما برای این زمینه از فعالیت ، شرکت های سهامی خاص مناسب ترند. این شرکت ها نسبت به شرکت با مسئولیت محدود ، دارای اعتبار بیشتری بوده و برای اخذ تسهیلات بانکی و اخذ نمایندگی معتبر بسیار مناسبند.
به موجب، دستورالعمل تاسیس و فعالیت شرکتهای هواپیمایی ؛ در روند صدور موافقت اصولی و پروانه بهرهبرداری، مواردی شامل شرایط عمومی متقاضی، شرایط عمومی و اختصاصی هیئت مدیره و مدیرعامل، اساسنامه پیشنهادی شرکت، طرح توجیه فنی و بازرگانی، شرایط فنی و عملیات و شرایط امنیتی مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
متقاضی میبایست از شرایط عمومی و اختصاصی به شرح ذیل برخوردار باشد :
الف: شرایط عمومی متقاضی
– متقاضی یک شرکت سهامی دارای تابعیت جمهوری اسلامی ایران است.
– متقاضی قادر است توانایی تامین منابع مالی و کفایت مالی شرکت را طبق مفاد ضمیمه الف این دستوالعمل به اثبات برساند.
– متقاضی قادر است تا به نحو موثری توانمندی اجرایی و تخصصی شرکت را مطابق با استانداردهای مرجع در انجام فعالیت مورد درخواست به اثبات برساند.
– معرفی مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره واجد شرایط به سازمان هواپیمایی کشوری
ب: احراز صلاحیت حرفهای هیئت مدیره و مدیرعامل
شرایط عمومی هیئت مدیره و مدیرعامل :
اشخاص پیشنهادی برای تصدی سمت مدیرعامل با عضو هیئت مدیره باید از شرایط عمومی به شرح ذیل برخوردار باشند:
– متدین به دین اسلام و یا یکی از ادیان شناخته شده در قانون اساسی کشور
– داشتن اهلیت قانونی، عدم اشتهار به فساد اخلاقی، عدم اعتیاد به مواد مخدر و روان گردان، عدم سوء پیشینه و محکومیت کیفری که موجب سلب حقوق اجتماعی گردد.
– انجام خدمت وظیفه و یا معافیت دائم (برای آقایان)
– دارا بودن حداقل ۳۰ سال سن
– دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی در یکی از رشتههای مورد پذیرش سازمان هواپیمایی کشوری که فهرست این رشتهها از طرف سازمان اعلام میگردد.
ج: شرایط تخصصی هیئت مدیره و مدیرعامل :
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، اشخاص پیشنهادی برای تصدی سمت مدیرعامل یا عضو هیئت مدیره باید از شرایط تخصصی به شرح ذیل برخوردار باشند:
– حداقل ۵ سال سابقه فعالیت در صنعت حمل و نقل هوایی و یا ۱۰ سال در مشاغل تخصصی و مرتبط صنعت برای دو سوم اعضای هیئت مدیره
تبصره- دارا بودن حداقل ۵ سال سابقه فعالیت در صنعت حمل و نقل هوایی برای رئیس هیئت مدیره الزامی است.
– حداقل ۵ سال سابقه فعالیت در مشاغل مدیریتی در صنعت هوانوردی برای مدیرعامل
تبصره- دارا بودن مدرک دکتری و کارشناسی ارشد در رشته های مرتبط به ترتیب به عنوان دو و یکسال سابقه فعالیت محسوب می گردد.
– احراز صلاحیت علمی و تخصصی بر اساس مفاد ماده ۵ دستورالعمل تاسیس و فعالیت شرکتهای هواپیمایی
– تسلط به یکی از زبانهای رسمی ایکائو (ترجیحا زبان انگلیسی) برای مدیرعامل
برای بررسی صلاحیت حرفهای اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل، کمیته ای با عنوان «کمیته احراز و سلب صلاحیت حرفهای مدیران عامل و اعضای هیئت مدیره شرکتهای هواپیمایی» مشتمل بر اعضای کمیته هوانوردی و یا نمایندگان آنها تشکیل میشود و تصمیمات آن پس از تصویب در کمیته هوانوردی و اخذ تایید از رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ابلاغ میشود.
بر اساس ماده ۱۱ دستورالعمل تاسیس و فعالیت شرکت های هواپیمایی، فرآیند صدور پروانه بهره برداری شامل مراحل ذیل می باشد :
– متقاضی پس از اخذ موافقتنامه اصولی، امکانات و شرایط مورد نیاز جهت اخذ تاییدیههای صلاحیت بازرگانی و فنی و عملیاتی طبق ضوابط و معیارهای تعریف شده توسط سازمان را برای هر دو تاییدیه فراهم نموده و به سازمان ارائه میدهد.
– سازمان با لحاظ کردن شاخص کفایت مالی، طرح توجیهی، نظامنامههای فنی و عملیاتی و امنیتی الزامات و استانداردهای مورد نیاز جهت اخذ تاییدیههای بازرگانی و فنی، عملیاتی، چنانچه متقاضی را واجد شرایط تشخیص دهند مراتب را جهت صدور این دو تاییدیه به کمیته هوانوردی ارجاع خواهند نمود.
در صورتی که متقاضی موفق به اخذ این دو تاییدیه به اخذ این دو تاییدیه از کمیته هوانوردی گردد وهیئت مدیره و مدیرعامل پیشنهادی طبق ماده ۵ این دستورالعمل تاییدیه صلاحیت حرفه ای را اخذ نمایند، مراتب جهت صدور پروانه بهره برداری آزمایشی در شورایعالی هواپیمایی مطرح خواهد شد.
مدت اعتبار این پروانه یکسال می باشد و طی این یکسال بررسیها و نظارتهای مربوط به تضمین تداوم شایستگی و صلاحیت شرکت بعمل آمده و گزارش آن را به کمیته هوانوردی و شورایعالی هواپیمایی ارائه میشود.
چنانچه شرکت بتواند در دوره آزمایشی یک ساله تمامی الزامات و استانداردهای فنی، عملیاتی و بازرگانی را رعایت کند مراتب جهت صدور پروانه بهرهبرداری سه ساله در شورایعالی هواپیمایی مطرح خواهد شد.
اما در صورتیکه شرکت به هر دلیلی یکی از شرایط احراز (اخذ) تاییدیه های بازرگانی یا فنی، عملیاتی را از دست بدهد، سازمان گزارش کار را جهت اتخاذ تصمیم لازم به شورایعالی هواپیمایی ارائه می کند وحسب تصمیم شورا عمل خواهد نمود.
در پایان دوره سه ساله، عملکرد شرکت هواپیمایی جهت صدور پروانه دائم به شورایعالی هواپیمایی گزارش میشود.
بر اساس بندی از این دستورالعمل شرکت هواپیمایی موظف است تا قبل از هر گونه فعالیت بازرگانی نسبت به اخذ گواهینامه خلبان، کادر پروازی، کادر فنی و ناوگان و تجهیزات ایمنی خود از سازمان اقدام و برابر ضوابط قانونی و استانداردهای مرجع به موقع نسبت به تمدید و تجدید آنها اقدام نمایید
طراحی سایت شرکتی
سئو سایت شرکتی
خدمات ساخت مهر فوری
طراحی و چاپ سربرگ
با کارشناسان ماهر ثبت والا
تماس بگیرید : 09129638860
2 نظر در “ثبت شرکت آژانس هواپیمایی”